Nimitysuutinen

25.10.2017
Uusia nimityksiä Santander Consumer Finance Oy:n johtoryhmässä
– Lauri Timgren liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan laina, ostorahoitus ja vakuutustoiminnot
– Ilkka Virtanen liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan ajoneuvorahoitus


KTM Ilkka Virtanen on nimitetty Santander Consumer Finance Oy:n liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan ajoneuvorahoitus.
 
Virtanen siirtyy Santanderille Vehosta, jossa hän on vastannut Veho Henkilöautojen liiketoiminnan kehityksestä, rahoitusliiketoiminnasta, vuokraus- ja liikkuvuuspalveluista sekä vakuutusyhtiöyhteistyöstä.
 
– Olen erittäin innoissani päästessäni osaksi Santanderin ammattilaisten joukkuetta. Uskon vahvasti avoimuuteen ja luottamukseen menestyksen perustana. Viisaus ei monesti asu yhdessä paikassa, vaan se asuu koko joukkueessa. Valjastamalla kaiken tietämyksemme käyttöömme vahvistamme nykyistä liiketoimintaa ja kehitämme etulinjassa huomispäivän palveluita. Kaikki lähtee asiakaskokemuksesta ja -dialogista, sanoo Ilkka Virtanen.
 
Lauri Timgren on nimitetty Santander Consumer Financen liiketoimintajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuualueenaan laina, vakuutus ja ostorahoitusliiketoiminta sisältäen myös Santanderin CRM-toiminnot.
 
Timgren siirtyy Santanderille VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtajan tehtävistä. Hänen johdollaan Santander tulee kasvattamaan ja panostamaan entisestään laina-, ostorahoitus- ja vakuutusliiketoimintaan. 
 
Aiemmin Timgren on työskennellyt Santander Consumer Financen asiakaspalvelussa, myyntipäällikkönä ja markkinointipäällikkönä ajoneuvorahoituksen parissa, sekä Santanderin pääkonttorissa Madridissa usean vuoden ajan Global Agreements -yksikössä hoitaen isojen autovalmistajien yhteistyötä. Hän on toiminut myös Santanderin T&O -johtajana ja johtoryhmän jäsenenä Suomessa vuoteen 2015 asti.
 
– Santanderin tarina tähän asti on ollut huikea menestys ja palan halusta päästä mukaan kirjoittamaan sen tarinan seuraavaa osaa. Hyvin menestyneen startupin jättäminen ei ollut helppo päätös, mutta tätä tilaisuutta en voinut jättää käyttämättä, sanoo Lauri Timgren.
 
Aiemmin lainoista sekä CRM- ja vakuutustoiminnoista vastannut Ville Rinkinen on nimitetty Santander Consumer Financen operatiiviseksi johtajaksi jatkossa vastuullaan asiakaspalvelu, IT sekä liiketoiminnan kehitys.
 
Ilkka Virtanen aloittaa tehtävässä 30.10.2017 ja Lauri Timgren aloittaa 1.1.2018.
 
Lisätietoja:
Peter Sjöberg
Toimitusjohtaja, Santander Consumer Finance
p. 040 565 5780
 
Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Santander tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin sekä toimii edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille. Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja, jonka toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.
 
Nimityksen jälkeen Suomen joukkueen johtoryhmä 1.1.2018 alkaen on seuraava:

   • Ville Rinkinen, Chief Operating Officer (Ops, IT ja Kehitys)
   • Ilkka Virtanen, Liiketoimintajohtaja, ajoneuvorahoitus
   • Lauri Timgren, Liiketoimintajohtaja, laina-, vakuutus- ja ostorahoitusliiketoiminta
   • Janne Mäntyniemi, Chief Financial Officer
   • Teija Nousiainen, HR-johtaja
   • Anton Eklund, Riskienhallintajohtaja
   • Petra Sintonen, Compliance-johtaja
   • Peter Sjöberg, Toimitusjohtaja