Santander Suomessa jo 10 vuotta – matkamme start-upista markkinajohtajaksi

12.09.2017

Santander on ollut Suomessa menestyksekkäästi jo 10 vuotta. Mutta miksi Santanderin kohdalla voidaan puhua jopa menestystarinasta? Toimitusjohtaja Peter Sjöberg kertoo.


Aloitimme toimintamme ja yhtiömme pitkäjänteisen rakentamisen Suomessa vuonna 2007. Palkkasimme ensimmäiset työntekijämme, rakensimme järjestelmiä, lanseerasimme palveluita ja tuotteita, ja hankimme ensimmäiset asiakkaamme. Nousimme nopeasti autorahoitusliiketoiminnan markkinajohtajaksi myynnissä mitattuna. Nyt joukkueessamme on jo noin 180 työntekijää, ja palvelemme asiakkaitamme suurella sydämellä joka päivä.


Mutta kuinka onnistuimme kasvamaan start-upista markkinajohtajaksi? Tässä neljä merkittävää syytä.


1 Meille palvelu on kaikki kaikessa


Asiakaslähtöinen toiminta on vienyt meidät pitkälle ja saamme siitä jatkuvasti kiitosta.


Olemme rakentaneet toimintaamme asiakkaitamme varten heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Meitä santanderilaisia yhdistää vahva palo ja halu palvella asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Haluamme aidosti tuottaa heille lisäarvoa ja mahdollistaa sitä kautta entistä parempaa liiketoimintaa. Palvelu ja sen kehittäminen on meille kaikki kaikessa. Haluamme luoda rohkeasti uutta ja toimia edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille.


2 Me autamme elämään enemmän


Haluamme tarjota asiakkaillemme iloa arkeen ja jokapäiväiseen elämään.


Tarjoamalla yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja mahdollistamme asiakkaillemme entistä helpomman ja huolettomamman arjen, olipa kyseessä autoilun tarpeet tai muunlaisten – suurten ja pienten – ideoiden toteuttaminen. Toisinaan arki voi myös yllättää hammaslääkärikäynnin, auton remontin tai hajonneen pesukoneen muodossa. Aina vakuutus ei kata kaikkea tai sitä ei välttämättä ole. Me autamme selviytymään myös sellaisissa tilanteissa. Haluamme tukea helppoa ja huoletonta autoilua, ja tarjoamme siihen mahdollisuuden asiakkaamme budjettiin sopivalla tavalla. Me haluamme auttaa suomalaisia toteuttamaan ideoitaan ja sitä kautta elämään enemmän.


3 Puhallamme yhteen hiileen


Uskomme, että hyvä ja tiivis yhteisö takaa pysyvän menestyksen.


Olemme kuin perheyritys. Matala hierarkiamme varmistaa sen, että organisaatiomme on ketterä, ja meillä päätöksiä tehdään ripeästi. Jokaisen työntekijän panos on tärkeä. Joukossamme on rautaisia ammattilaisia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka haluavat luoda rohkeasti uutta. Vahvistamme yhdessä liiketoimintaamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme laadukasta palvelua.


4 Suuntaamme katseet tulevaan


Rahoitus- ja pankkiliiketoiminta on murroksessa – ja se luo meille uusia mahdollisuuksia.


Tänä päivänä kuluttajalla on yhä enemmän valtaa. Tämän myötä asiakaskokemuksen ja hyvän palvelun merkitys korostuu entisestään. Myös läpinäkyvyys ja arvot ovat yhä suuremmassa roolissa. Teknologia kehittyy ja hierarkiaa korvataan yhteisöllisyydellä. Nämä kaikki muutokset tarjoavat meille uusia mahdollisuuksia kehittyä.


Lisääntynyt kilpailu haastaa meitä – se pitää hereillä, sillä on tärkeää uudistua ja kasvaa jatkuvasti.

 

Autorahoitus on liiketoimintamme ydin, ja tulemme jatkossakin panostamaan siihen vahvasti – unohtamatta kuitenkaan muita liiketoimintoja. Panostamme asiakaspalvelun jatkuvaan kehittämiseen ja tuomme markkinoille uusia tuotteita ja palveluja. Kehitymme asiakkaidemme ja muuttuvan maailman mukana. Olemme vahvasti läsnä tässä ja nyt, mutta suuntaamme katseemme rohkeasti myös tulevaisuuteen.Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Santander tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin sekä toimii edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille. Santander Consumer Finance Oy on Suomen suurin autorahoittaja, jonka toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.
​​