Tassuttele turvallisemmin

24.11.2017

Pimeään vuodenaikaan on äärimmäisen tärkeää kaikkien tienkäyttäjien huolehtia hyvästä näkyvyydestä.

​Polkupyöräilijöiden on käytettävä valoja, kunnollisia heijastimia suositellaan kaikille, mutta oletko kiinnittänyt huomiota karvaisen ystäväsi näkyvyyteen?

Santander Consumer Finance haluaa muistuttaa koiranomistajia huolehtimaan sekä omasta että koiransa näkyvyydestä pimeällä. Pimeä koira, huono ilma ja nopea vauhti voivat olla vaarallinen yhdistelmä.


– Muiden tielläliikkujien huomioiminen on todella tärkeää pimeän aikaan. Esimerkiksi autoilijan on lähes mahdotonta havaita pimeällä tienreunassa liikkuvaa koiraa, jos koiralla ei ole asianmukaisia heijastimia tai huomiovaloja. Myös pyöräilijän ja koiran pitkän hihnan kohtaaminen voi olla kohtalokasta, sanoo Santander Consumer Financen autorahoituksesta vastaava liiketoimintajohtaja Ilkka Virtanen.


Pahimmillaan autoilija havaitsee ilman heijastinta tai huomiovaloja liikkuvan vasta kymmeniä metrejä lähempää kuin heijastimilla varustetut kulkijat.


Valkoinen väri ei takaa koiran näkyvyyttä


Vaikka koira olisi kooltaan iso tai väriltään valkoinen, eivät nämä piirteet vielä takaa hyvää näkyvyyttä ja turvallisuutta kaikille tienkäyttäjille.


– Samalla lailla kuin vaalea takki jalankulkijalla ei takaa näkyvyyttä pimeällä tai huonolla ajokelillä. Mutta pelkästään heijastimen tai valon hankinta ei riitä, myös niiden kunto pitää säännöllisesti tarkistaa, etenkin jos koira on vauhdikas tai tykkää liikkua paikoissa, joissa vesi tai pensaiden oksat voivat vahingoittaa heijastimia tai valoja, Virtanen muistuttaa


Pitkäkarvaisen koiran turkki saattaa peittää huomiovalon, jolloin valolle parempi paikka voikin olla esimerkiksi hihnassa valjaiden sijaan.

 

 


Santander Consumer Finance jakoi Helsingin Rajasaaressa koiranomistajille punaisia huomiovaloja marraskuun 18. päivä. Kiinnittääkseen huomiota myös koiraystäviemme liikenneturvallisuuteen, Santander jakaa 400 kappaletta huomiovaloja Facebook-sivuillaan marraskuun aikana.